Page 2 of 4 FirstFirst 1234 LastLast
Results 7 to 12 of 20

Thread: Add image to start menu? Share

  1. #7
    RECONBunny is offline
    VC Member
    Join Date
    Feb 2017
    Location
    Kentucky
    Posts
    21
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

    Sex:
    I went through and looked at all 4 of the items I would need to replace and their dimensions are as follows:
    MorePrograms: 12x31
    ProgramsList: 20x342
    PlacesList: 9x373
    Logoff: 3x54


    In WSB it displays what each element looks like when you click on its name in the list. Then on the right it shows you a preview. If you click on the preview image you can adjust the WIDTH and HEIGHT of the elements but I cannot save these new widths. Mine are all as small as they can be but why? In his video his dimensions are much larger. It's like someone shrunk them to their maximum.




    Reply With Quote Reply With Quote

  2. #8
    devillnside is offline
    Elite


    Join Date
    Aug 2012
    Location
    Dhaka, Bangladesh
    Age
    37
    Posts
    808
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    9 Thread(s)


    Sex:
    Quote Originally Posted by RECONBunny View Post
    I went through and looked at all 4 of the items I would need to replace and their dimensions are as follows:
    MorePrograms: 12x31
    ProgramsList: 20x342
    PlacesList: 9x373
    Logoff: 3x54

    In WSB it displays what each element looks like when you click on its name in the list. Then on the right it shows you a preview. If you click on the preview image you can adjust the WIDTH and HEIGHT of the elements but I cannot save these new widths. Mine are all as small as they can be but why? In his video his dimensions are much larger. It's like someone shrunk them to their maximum.




    you got this all wrong ...firstly when you click the preview the popup window that has the sliders which you think are for adjusting dimensions are not for that purpose.. the sliders adjust the image preview to show the effect of margins on the image.. (in image properties see Sizing: Margins & Content:Margins)
    secondly.. as i said before, these are the default windows images for start menu ..(it comes with the OS)... if you want a custom start menu you need to make custom images from scratch, then you can have any size you want
    if you really want to go ahead with this,, i suggest you do some reading first.. you can find detailed guides on WSB & theme building here:

    http://virtualcustoms.net/showthread...etting-started

    http://virtualcustoms.net/showthread...Theme-Building

    hope that helps
    Reply With Quote Reply With Quote

  3. #9
    RECONBunny is offline
    VC Member
    Join Date
    Feb 2017
    Location
    Kentucky
    Posts
    21
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

    Sex:
    Hey thanks I am looking through that but it's a lot. So quick question, all I really want to do is this:



    Default Aero theme with just this one image on the start menu is all I want to do. What section of this massive tutorial do I go to for this? All it seems to be is showing you where the locations of these are so you can edit them. I know where they are but not sure how to get started. Mr. Grimm said something about margins.
    Reply With Quote Reply With Quote

  4. #10
    Shemhamforash is offline
    Moderator



    Join Date
    Aug 2014
    Location
    Ontario, Canada
    Posts
    1,863
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    154 Thread(s)


    Sex:
    Quote Originally Posted by RECONBunny View Post
    Default Aero theme with just this one image on the start menu is all I want to do. What section of this massive tutorial do I go to for this? All it seems to be is showing you where the locations of these are so you can edit them. I know where they are but not sure how to get started. Mr. Grimm said something about margins.
    Replace the image in Start Menu > Panels > Aero > Top > Programs List > Panels > Programs List.

    Here is the default image I modified so it's wider, you can use this for your image:


    Added image:


    Screenshot:
    Last edited by Shemhamforash; 10-15-2017 at 02:37 PM.
    Reply With Quote Reply With Quote

  5. #11
    RECONBunny is offline
    VC Member
    Join Date
    Feb 2017
    Location
    Kentucky
    Posts
    21
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

    Sex:
    We are on the VERY right track here but it stretches the image. How do I make the image you gave me taller so it scales properly?



    The width is right but the height is off by 93 pixels.
    Last edited by RECONBunny; 10-16-2017 at 12:32 AM.
    Reply With Quote Reply With Quote

  6. #12
    Shemhamforash is offline
    Moderator



    Join Date
    Aug 2014
    Location
    Ontario, Canada
    Posts
    1,863
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    154 Thread(s)


    Sex:
    Quote Originally Posted by RECONBunny View Post
    We are on the VERY right track here but it stretches the image. How do I make the image you gave me taller so it scales properly?



    The width is right but the height is off by 93 pixels.
    Here is a more accurate template image:


    My custom start menu image:


    You need to copy my SIZINGTYPE and SIZINGMARGINS:


    Now for Start Menu > Panels > Aero > Top > Programs List > Panels > Programs List Extended.

    Template:


    My custom image:


    Screenshot:


    Judging by other visual styles that use an image in the start menu, it always has to get stretched to some extent.
    Last edited by Shemhamforash; 10-16-2017 at 02:22 AM.
    Reply With Quote Reply With Quote


 
Page 2 of 4 FirstFirst 1234 LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Start Menu/Context Menu black
    By poweredbyostx in forum Windows 10 Theme Help and Support
    Replies: 0
    Last Post: 08-03-2017, 10:54 PM
  2. Bring back the Windows Start menu with Start 8
    By creator in forum Chill Out Room
    Replies: 1
    Last Post: 10-06-2012, 02:42 PM
  3. [help]about changing location button and image location in start menu
    By renziye in forum Windows Style Builder v1.5 Tutorials
    Replies: 2
    Last Post: 08-15-2012, 04:20 PM
  4. Image Locations for Breadcrumbs, Start menu, etc.
    By razorsedge in forum Windows Style Builder v1.5 Tutorials
    Replies: 0
    Last Post: 11-16-2010, 12:24 PM
  5. Clean Windows 7 Start Menu with Start Menu Cleaner
    By razorsedge in forum System, Junk, Reg Cleaners
    Replies: 0
    Last Post: 07-29-2010, 06:03 AM

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •